Amandelgriespudding

  • 4 dl melk
  • 50 g gemalen amandelen
  • 50 g griesmeel
  • 2 eidooiers
  • 4 eetl. suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 stijfgeklopte eiwitten
  • geschaafde witte chocolade voor de garnering

Meng de melk, de gemalen amandelen en het griesmeel in een schaal.
Verhit het mengsel, onafgedekt, 7 - 8 minuten op ± 750 Watt en roer het tussentijds eenmaal door.
Roer de eidooiers, de suiker en de vanillesuiker door elkaar.
Roer het eimengsel goed door het melkmengsel en verhit het 1 minuut op ± 750 Watt.
Laat de vla afkoelen en spatel er vervolgens de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door.
Laat het in een puddingvorm opstijven.
Garneer de pudding met geschaafde witte chocolade en serveer met frambozensaus.

Bron: Astrid Veltman

Terug