Aardbeien-frambozensaus

± 2½ dl saus

  • 150 g aardbeien
  • 200 g frambozen
  • 25 g kristalsuiker
  • 1 theel. maizena
  • 1 theel. citroensap

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en was ze samen met de frambozen.
Houd 4 aardbeien en 4 frambozen apart voor de garnering en druk de rest van de vruchten door een zeef.
Doe de kristalsuiker, samen met de maizena, in een diepe schaal en roer er 1 eetlepel water door.
Voeg er de aardbeien- en frambozenpulp aan toe en roer alles goed door elkaar.
Zet de schaal 3 - 4 minuten op ± 650 Watt in de magnetron en roer elke minuut om tot de saus mooi is gebonden.
Meng er tenslotte, uit de magnetron, het citroensap door en laat de saus afkoelen.
Snijd de apart gehouden frambozen in tweeën en de aardbeien in vieren.
Roer deze stukjes fruit door de afgekoelde saus en serveer de saus met pudding, ijs, of fruit.

Tips:
- U kunt de saus ook warm serveren. Roer de overgebleven vruchten dan niet
door de warme saus, maar gebruik ze als garnituur.
- U kunt de saus extra pit geven door er een scheutje bosaardbeienlikeur
aan toe te voegen.

Bron: Astrid Veltman

Terug