Aardappeltulband

voor 6 personen

  • 1¼ kg aardappelen (bintjes)
  • 1 ui
  • boter
  • 2 eieren
  • 1 theel. oregano
  • 1 dl room
  • 2 eetl. paneermeel
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • enkele takjes groene kruiden,
    zoals koriander, rozemarijn en peterselie om te garneren

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukjes.
Doe ze, met aanhangend water, in een schaal, dek dit met magnetronfolie af en zet de schaal ± 12 minuten op de hoogste stand in de magnetron.
Giet de aardappelen vervolgens af, pureer ze en laat ze afkoelen.
Pel de ui en snipper hem fijn.
Smelt een klontje boter 30 seconden op de smeltstand (± 30%) en voeg er de uisnippers aan toe.
Dek de schaal af met een velletje keukenpapier en laat de uisnippers op de sudderstand in 2 minuten gaar worden.
Breek de eieren en voeg de eidooiers bij de puree.
Roer er ook de gestoofde uisnippers en de oregano door en breng verder op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Klop de room en vervolgens ook de eiwitten stijf en spatel ze door de aardappelpuree.
Vet een magnetronbestendige tulbandvorm van ± 25 cm doorsnee in met boter en bestrooi hem met het paneermeel.
Verdeel er de aardappelbereiding over en dek de vorm met magnetronfolie af.
Zet het gerecht 16 minuten op de hoogste stand in de magnetron.
Laat het enkele minuten rusten en stort de aardappeltulband tenslotte op een voorverwarmde schotel.
Garneer met de groene kruidentakjes.

Bron: Astrid Veltman

Terug