Aardappel in de schil met tomaat, mozzarella en zwarte olijven

aardappel_tomaat_mozzarella (4K)

  • 2 grote, kruimige (± 300 g) aardappels
  • 15 zwarte, ontpitte olijven
  • 2 tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • zout
  • peper
  • 1½ eetl. (extra vierge) olijfolie
  • 2 takjes basilicum

Schrob de schil van de aardappels schoon onder koud stromend water.
Prik iedere aardappel rondom 3 keer in met een vork.
Gaar ze 4 minuten in de magnetron op vol vermogen (ca. 900 watt).
Keer ze halverwege een keer om.
Laat ze 5 minuten nagaren.
Hak intussen de olijven grof.
Halveer de tomaten, verwijder pitjes en zaadlijsten en laat de helften goed uitlekken.
Snij tomaat en mozzarella in kleine blokjes.
Meng de olijven met tomaat en mozzarella.
Breng op smaak met zout & peper.
Halveer de gare aardappels.
Zet ze op een magnetronbestendige vlakke schaal.
Verdeel er het tomatenmengsel over.
Besprenkel met de olijfolie.
Verwarm nog eens 2 à 3 minuten onafgedekt in de magnetron op vol vermogen, tot alles goed warm is.
Garneer met basilicum en serveer direct.

Tip
Je kunt de verse tomaat ook vervangen door reepjes zongedroogde tomaat.
Sprenkel dan de olie van de zongedroogde tomaat over de aardappels.

Bron: Nederlandse Aardappel Organisatie

Terug