Zweedse gehaktballetjes met bessencompote

Zweedse gehaktballetjes met bessencompote

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • ½ theel. nootmuskaat gemalen
  • 2 sneetjes witbrood, zonder korst, geweekt in melk, uitgeknepen
  • 4 eetl. gehakte champignons
  • 2 eieren
  • 3 eetl. gehakte peterselie
  • zout & peper
  • paneermeel
  • 1 eetl. boter
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 20 cl runderbouillon
  • 10 cl sojaroom, sojacuisine
  •  
    • voor de compote
  • 1 pot rode- en zwartebessen moestuinjam
  • 1 bakje bramen
  • 1 sinaasappel, rasp en sap
  • 4 cl rode wijn
  • zout

Meng het gehakt met de ui, nootmuskaat, brood, champignons, eieren en 1 eetlepel van de peterselie.
Voeg peper en zout naar smaak toe en meng er zoveel paneermeel door tot je een smeuïg, maar handzaam mengsel krijgt.
Draai hier balletjes van.
Bak de gehaktballetjes goudbruin in een mengsel van boter en olie.
Blus af met bouillon en room en laat 45 minuten op laag vuur garen.
Meng intussen alle ingrediënten voor de compote in een kookpan en breng langzaam aan de kook.
Laat 10 minuten rustig doorkoken en daarna afkoelen.
Serveer de balletjes in de saus en bestrooi met de rest van de peterselie.
Geef de compote erbij.

Bron: Lekker-weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug