Zwarte bonenburger met maïssalade

Zwarte bonenburger met maïssalade

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik zwarte bonen, uitlekgewicht ca. 200 g
  • 3 eetl. havermout
  • 2 eetl. lijnzaad
  • 1 theel. komijnzaad
  • ½ theel. gerookt paprikapoeder
  • peper
  • 150 g maïs, diepvries
  • 1 tomaat
  • 125 g gegrilde paprika, koeling, zonder zout
  • 1 bosui
  • 2 volkoren bolletjes
  • 3 takjes koriander
  • 2 eetl. olijfolie
  • limoensap

Pel de ui en de knoflook, snijd ze fijn en doe ze in een kom.
Laat de zwarte bonen uitlekken in een zeef en spoel ze af.
Voeg de bonen, havermout, lijnzaad, komijnzaad, paprikapoeder en het peper toe.
Meng het bonenmengsel en knijp de bonen daarbij fijn.
Vorm er twee burgers van en laat ze afgedekt even rusten in de koelkast.
Kook de maïs volgens de gebruiksaanwijzing en laat het afkoelen.
Was de tomaat en snijd hem in kleine stukjes.
Snijd de gegrilde paprika in stukjes.
Was de bosui en snijd hem in dunne ringen.
Was de koriander en knip of snijd de blaadjes klein.
Meng de maïs, tomaat, paprika, bosui en de koriander in een kom.
Voeg als dressing een eetlepel olie en een eetlepel limoensap toe.
Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten 2 minuten.
Snijd de bolletjes open en beleg met de burger en de salade.

Mais over?
Gebruik het om gevulde tomaten te maken.

Bron: Voedingscentrum

Terug