Zonnige muesli

Zonnige muesli

  • havervlokken
  • tarwevlokken
  • hazelnoten en/of amandelen
  • rozijnen en/of gedroogde kersen
  • zonnebloempitten
  • (soja)yoghurt
  • aardbeien
  • verse abrikozen
  • granenstroop, ahornsiroop of honing naar smaak

Meng de vlokken met de noten, rozijnen en zonnebloempitten.
Voeg de yoghurt toe en laat dit mengsel in de koelkast een halfuur of langer (afhankelijk van hoe “zacht” je je muesli wilt) rusten.
Houd je van erg zachte muesli, dan kun je deze stap al de avond voordien uitvoeren.
Vlak voor het serveren schil je de abrikozen.
Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Ontdoe de aardbeien van hun kroontjes en halveer ze.
Voeg het fruit toe aan de muesli.
Besprenkel voor een wat zoetere muesli met stroop of honing.

Bron: De Groene Prinses
Gepubliceerd door: Samen eco actief, Velt

Terug