Zoete ontbijtmuffins

Zoete ontbijtmuffins

voor 10 personen

  • 50 g rozijnen
  • 200 g havermout
  • 1 theel. kaneel
  • 2 theel. bakpoeder
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 25 cl halfvolle melk
  • 250 g blauwe druiven
  • 2 kiwi's
  • 20 cl halfvolle yoghurt
  • muffinbakvorm
  • 10 papieren cakevormpjes

Warm de oven voor op 175 °C.
Was de rozijnen en dep ze droog.
Meng de havermout met de kaneel en het bakpoeder.
Schil de bananen en prak ze fijn.
Klop de eieren en de melk door de bananen tot een glad mengsel.
Klop dit door de havermout.
Verdeel het beslag over de cakevormpjes en zet ze in de muffinvorm.
Bak de muffins in het midden van de hete oven in ca. 25 minuten gaar.
Maak het fruit schoon.
Halveer de druiven en snijd de kiwi's in halve plakjes.
Laat de muffins afkoelen en geef ze met een schepje yoghurt en vers fruit.

Bron: Voedingscentrum

Terug