Zoete aardappel met Parmaham

zoete_aardappel_parmaham (3K)

voor 2 personen

  • 1 zoete aardappel
  • 1 sjalot
  • een handvol kervel
  • 2 schijven Parmaham
  • 1 radijsje
  • peper
  • gember
  • zout
  • een beetje boter
  • een beetje water
  • truffeldressing

Kook de aardappel met de helft van de sjalot in een beetje water met zout en de helft van de kervel.
Als het water verdampt is zijn normaal de aardappelen gaar (toch even proeven).
Pureer en kruid met peper en gemalen gember, voeg een beetje boter toe, laat sit afkoelen.
Dresseer de kervel, Parmaham op eenbord met een toefje puree erbij.
Werk af met sjalot, fijn gesneden radijs evenzeer de truffeldressing.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug