Zeewierburger met tomaat en kiemgroente

Zeewierburger met tomaat en kiemgroente

voor 2 personen

  • 2 zeewierburger
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 2 eetl. vegan mayonaise
  • 4 broodjes kropsla
  • 1 tomaat
  • 25 g radijskiemen
  • 1 geroosterde rode paprika
  • paar blaadjes basilicum

Verhit in een koekenpan de olijfolie.
Bak de zeewierburgers 8 minuten en keer ze regelmatig om.
Snijd intussen de hamburgerbroodjes open.
Besmeer de snijvlakken dun met vegan mayonaise.
Beleg de broodjes met 4 blaadjes kropsla.
Verdeel er de tomaat in plakjes en radijskiemen over.
Leg de zeewierburgers erop.
Snijd de paprika in stukken en maak de burgers af met een paar blaadjes basilicum en peper naar smaak.
Leg de bovenste helften van de broodjes erop en steek vast met een tapasprikker.
Lekker met een frisse tomatensalsa.

Tip
Bak ook de broodjes op het snijvlak in de koekenpan goudbruin en krokant.

Bron: ProLaTerre
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug