Zeewierburger met gegrilde groenten

Zeewierburger met gegrilde groenten

voor 2 personen

  • ½ aubergine
  • 1 rode paprika
  • 3 eetl. plantaardige olie
  • 1 schaaltje ProLaTerre zeewierburger
  • een hand vol waterkers
  • zongedroogde tomatenmayonaise
  • 2 eetl. mayonaise ongezoet
  • enkele fijngesneden zongedroogde tomaatjes

Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ongeveer ½ cm dik.
Snijd de paprika in vier stukken en verwijder de steel en de zaadlijsten.
Smeer de aubergine en de paprika in met een beetje olie.
Verhit een grillpan en grill hierin de plakken aubergine en de 4 plakken paprika aan beide zijden.
Verhit in een koekenpan 2 eetlepels plantaardige olie.
Bak 2 zeewierburgers 8 minuten, keer ze regelmatig.
Meng de veganmayonaise met de zongedroogde tomaatjes tot een sausje.
Snijd 2 (volkoren) broodjes open en beleg de onderste helften met een handvol waterkers.
Leg er de gegrilde plakken aubergine en paprika op.
Dan de zeewierburgers met een flinke lepel tomatenmayo.
Dek af met de bovenste helften van de broodjes en steek er een tapasprikker door.
Serveer met de rest van de tomatenmayonaise en de gegrilde andere helft van de aubergine.

Tips
Smoor voor voldoende groenten nog 200 gram spinazie in een beetje olijfolie met wat knoflook en serveer deze er apart bij.

Bron: Ekoplaza

Terug