Zalmnestjes met krokante eieren

Zalmnestjes met krokante eieren

  • 4 eieren
  • 2 sneeën witbrood, verkruimeld, zonder korst
  • 2 eetl. sesamzaad
  • frituurolie
  • 50 g bloem
  • 1 eiwit, losgeklopt
  • 75 g jonge bladsla
  • 75 g veldsla
  • 200 g gerookte zalm
    • voor de dressing
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 eetl. verse bieslook, gehakt

Kook de eieren 4 minuten en laat ze daarna 'schrikken' door er koud water over te gieten.
Pel ze en leg ze op een stuk keukenpapier of een schone doek.
Meng de ingrediënten voor de dressing en voeg er zout & peper aan toe.
Meng het witbroodkruim met het sesamzaad en peper.
Verhit de frituurolie tot 180 °C.
Rol de eieren door de bloem en zorg dat ze goed bedekt zijn.
Haal ze daarna door het eiwit en rol ze door het broodkruim.
Het hele ei moet goed bedekt zijn.
Frituur ze met behulp van een schuimspaan 3 minuten.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de sla over 4 borden.
Sprenkel de dressing erover.
Leg de zalm als een nestje in het midden van de sla en zet de eieren erin.

Tip
Lekker met geroosterd brood.

Variatie
Vervang de sla door kort gekookte groene asperges die, in grote stukken gesneden, als een stapeltje onder de zalm gelegd worden. Voeg 1 theelepel geraspte mierikswortel bij de dressing.

Bron: Spar

Terug