Gerookte zalmburger

smoked_salmonburger (2K)

  • 400 g gerookte zalm
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 4 eetl. crème fraîche
  • 1 theel. citroensap
  • 1 theel. gladde mosterd
  • 2 eetl. verse dille
  • 8 kleine wittebrood bolletjes
  • 1 eetl. zachte roomboter
  • 1 bakje veldsla
  • ½ geschilde en in dunne reepjes gesneden komkommer

Snijd de gerookte zalm zeer fijn en kruid het geheel met versgemalen zwarte peper.
Vorm er vervolgens 8 bolletjes van en druk deze enigszins plat tot ze dezelfde doorsnede hebben als de wittebroodbolletjes.
Roer vervolgens de crème fraîche glad met citroensap, dille en mosterd.
Breng het geheel indien nodig op smaak met peper en zout.
Snijd daarna de witbrood bolletjes door en rooster ze in een pan.
Besmeer daarna de onderkanten met boter en beleg deze met veldsla.
Plaats hierop de koude gerookte zalmburgertjes en verdeel hierover de komkommer en schep de saus er overheen.
Plaats de kapjes er bovenop en serveer 2 zalmburgers per persoon.

Wijnadvies
Chardonnay La Fattoria, Veneto. Italië

Succestip
Ook lekker met gerookte paling of makreel in plaats van gerookte zalm.

Bron: Spar Succes recepten

Terug