Wraps gevuld met gehakt

wraps_gehakt (3K)

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 3 eetl. olie
  • 400 g mager rundergehakt
  • 1 pakje tomatensugo á 25 cl
  • peper
  • 1 theel. basilicum
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 snufje kruidnagelpoeder
  • olie
  • 1 pak soft Tortilla’s (medium 8 stuks)
  • 100 g geraspte 30+ kaas
  • eventueel een toefje peterselie

Maak de uien schoon en snijd deze in dunne ringen.
Maak de paprika schoon en snijd in reepjes.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 3 minuten.
Voeg de paprika en het gehakt toe en bak onder voortdurend omscheppen het gehakt gaar.
Maak op smaak met 20 cl tomatensugo en de kruiden.
Verwarm de oven voor op 180 C.
Vet een rechthoekige schaal (zo breed als een tortilla) in met een beetje olie.
Neem 1 tortilla, leg er een ⅛ deel van het gehaktmengsel op en rol de tortilla op als een pannenkoek.
Leg het pakketje met de naad naar beneden in de ovenschaal.
Vul alle tortilla’s op dezelfde manier en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
Bestrooi ze met de kaas.
Bak de wraps ongeveer 25 minuten in de oven.
Garneer eventueel met een toefje peterselie.

Bron: Nederlandse Hartstichting

Terug