Wortel-mueslikoekjes met kaneeldip

Wortel-mueslikoekjes met kaneeldip

voor 2 personen

  • 1 winterwortel
  • 1 ei
  • 5 cl halfvolle melk
  • 2 theel. geraspte sinaasappelschil
  • 50 g volkorenmeel
  • 3 eetl. muesli, zonder toegevoegd suiker
  • 10 cl halfvolle yoghurt
  • ½ theel. kaneel
  • 2 eetl. vloeibare margarine

Schrap de wortel en rasp hem middelfijn.
Klop het ei met de melk los in een kom.
Meng er 1 theelepel geraspte sinaasappelschil, het volkorenmeel, de muesli en de geraspte wortel door.
Klop de yoghurt glad met de rest van de geraspte sinaasappelschil en maak op smaak met kaneel.
Verwarm wat margarine in een koekenpan met een antiaanbak laag.
Schep met twee lepels vier bergjes van het mengsel in de pan.
Druk ze wat platter.
Bak de wortel-mueslikoekjes in 5 à 6 minuten gaar en lichtbruin.
Bak zo tot het beslag op is.
Geef de kaneeldip erbij.

Yoghurt over?

Bron: Voedingscentrum

Terug