Witloofcappuccino

witloofcappuccino (2K)
voor 4 á 6 personen
  • 1 grote ui
  • 500 g witloof
  • 1 middelgrote aardappel
  • boter
  • 1 l kippenbouillon
  • peper
  • zout
  • 2 dl room
  • 50 g gekookte ham
  • enkele blaadjes rauw witloof

Snij de ui, het witloof en de aardappel in blokjes.
Stoof alles samen aan in wat boter.
Blus met de kippenbouillon.
Laat 15 minuten zacht koken.
Pureer en kruid naar smaak.
Klop de room lobbig.
Snij de gekookte ham in dunne reepjes.
Verdeel de hete soep over hittebestendige glazen.
Werk af met een laagje lobbige room, hamreepjes en een blaadje witloof.

Opmerking
Is erg leuk voor de feestdagen. De glazen zijn echt wel nodig omdat je dan het leuk effect hebt van de "cappuccino" , wat het juist zo apart maakt. Het is niet veel werk voor een leuk effect.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug