Wentelteefjes uit de oven

  • 1 stokbrood
  • ongeveer 100 g boter (zacht)
  • 2 grote eieren
  • bijna ½ l volle melk
  • 3 eetl. suiker

Snijd het brood diagonaal in sneetjes van ongeveer 2 cm dik, zodat je op ongeveer 12 sneetjes uitkomt.
De korstjes kunnen aan het brood blijven, wat een knapperig kantje geeft.
Beboter de sneetjes aan 1 kant leg zem met de beboterde zijde naar boven als 1 laag in een beboterd 30 x 20 x 5 cm bakblik (ovenschotel).
Zorg dat de sneetjes dicht tegen elkaar aangedrukt liggen.
Roer eieren, melk en eventueel een snufje zout tot het goed gemengd is.
Schenk de melk-ei massa over het brood.
Bedek met folie en laat het koud worden.
Hierdoor kan het brood de melk-ei opzuigen.
Laat de volgende dag, of later op de dezelfde dag, de schotel op kamer temperatuur komen.
Breng de oven op temperatuur 220 °Celcius.
Strooi de suiker over het brood, en bak het geheel (onbedekt) in het midden van de oven totdat het brood gerezen is, (als bij een soufflé) en boven op goudbruin is geworden.
Dit duurt 20 - 25 minuten.
Serveer meteen, met Maple stroop of andere vloeibare vruchten jam of stroop; zelfs appelstroop of appelmoes smaakt hier goed bij.

Kan de avond van te voren klaar gezet worden en kort voor het aan tafel gaan worden gebakken.
Erg makkelijk voor een zondagmorgen brunch.

Bron: Conny
Gepubliceerd door: Nl.culinair Huis Pagina

Terug