Wentelteefjes-muffins

Wentelteefjes-muffins

  • 12½ cl sojaroom
  • 12½ cl sojamelk met vanillesmaak
  • 1 eetl. maizena
  • 3 eetl. bloem
  • 3 eetl. kaneel
  • 10 plakjes licht volkorenbrood
  • ahornsiroop naar smaak
  • 1 bakje plantaardige kokosyoghurt
  • rasp + 1 sap van 1 limoen
  • 1 zakje vanillesuiker
  •  
    • 200 g gemengd vers rood fruit
  • aardbeien
  • rode bessen
  • frambozen
  • bramen

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Klop de room, melk, maizena, bloem en kaneel door elkaar.
Maak op smaak met een scheutje ahornsiroop.
Haal het brood door het beslag en verdeel deze over de muffinvormpjes.
Bak 10 minuten en laat iets afkoelen.
Klop ondertussen de kokosyoghurt, limoenrasp en vanillesuiker door elkaar en schep dit in de wentelteefjes.
Decoreer met het bosfruit.

Opmerking
Dit is een recept uit het boek 'De gezonde bourgondiër'. In de lente van 2019 is het boek uitgeroepen tot 'Lekker Vega Kookboek van het Jaar'.

Bron: Ekoplaza

Terug