Welsh rarebit met paddenstoelensalade

Welsh rarebit met paddenstoelensalade

  • 6 cl halfvolle melk
  • 20 g boter
  • 250 g belegen kaas, geraspt of
  • 250 g cheddarkaas, geraspt
  • 1 theel. Dijonmosterd
  • 4 dikke snee├źn grof bruinbrood, geroosterd
    • voor de salade
  • 200 g oesterzwammen, schoongeveegd of
  • 200 g kastanjechampignons, schoongeveegd
  • 2 eetl. olijfolie
  • 75 g eikenbladsla of
  • 75 g gemengde bladsla
  • 6 gedroogde tomaten op olie, in reepjes

Scheur of snijd de paddenstoelen voor de salade iets kleiner.
Verhit de olie en bak hierin de paddenstoelen circa 2 minuten.
Bestrooi met peper.
Verdeel de sla over borden, leg daarop de tomatenreepjes met de paddenstoelen en besprenkel met wat van de tomatenolie.
Verwarm de melk en boter in een pan met dikke bodem.
Voeg al roerend de kaas in gedeelten toe en laat deze smelten.
Roer de mosterd erdoor en breng op smaak met peper.
Verwarm de ovengrill.
Schep de kaassaus op de geroosterde sneetjes brood en zet deze even onder de ovengrill tot de kaas goudbruin is.
Serveer met de salade.

Tip
Vervang de melk in dit recept door bier of witte wijn.
Breid de salade uit met plakjes zachte geitenkaas die je licht roostert onder de ovengrill.

Bron: Spar

Terug