Volkorenwraps met kidneybonen

Volkorenwraps met kidneybonen

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 gele en/of rode paprika's
  • 1 klein rood pepertje
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 blik kidneybonen, uitlekgewicht 250 g
  • 1 blikje maïs zonder zout, uitlekgewicht 140 g
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 4 bladen ijsbergsla
  • ½ bosje koriander
  • 2 grote of 4 kleine volkoren wraps
  • 2 eetl. geraspte 30+ kaas
  • 2 eetl. Griekse yoghurt 0% vet

Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
Maak de paprika's schoon en snijd ze in blokjes.
Maak het pepertjes schoon en snijd het klein.
Laat de de kidneybonen uitlekken en spoel ze af.
Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
Bak de paprika's en het pepertje mee.
Voeg de maïs, de kidneybonen en de tomatenblokjes toe en laat de chili 10 minuten zacht pruttelen.
Was de ijsbergsla en snijd de bladen in smalle reepjes.
Was de koriander en knip de blaadjes klein.
Verwarm de wraps in een droge koekenpan.
Maak het chilimengsel op smaak met de koriander.
Verdeel de reepjes ijsbergsla, het chilimengsel, de kaas en de yoghurt over de wraps en rol ze op.

Tomatenblokjes over?

Bron: Voedingscentrum

Terug