Volkorenbrood met groene spread

Volkorenbrood met groene spread

  • 60 g diepvries spinazie of diepvries boerenkool (deelblokjes)
  • 1 groene paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. geraspte oude 30+ kaas
  • citroenrasp en citroensap
  • peper
  • 6 volkoren boterhammen
  • halvarine

Laat de diepvriesgroente ontdooien.
Maak de paprika schoon en snijd hem in stukken.
Pel het teentje knoflook.
Pureer de groente met de knoflook, de pijnboompitten, de olie en de geraspte kaas met een staafmixer of in de keukenmachine klein.
Voeg wat water toe om er een smeuïge massa van te maken.
Maak de spread op smaak met wat geraspte citroenschil, een kneepje citroensap en peper.
Besmeer de boterhammen met halvarine en verdeel de spread erover.

Geraspte kaas over?

Bron: Voedingscentrum

Terug