Vlierbessen muffins

Vlierbessen muffins

voor 12 - 16 muffins

  • 200 g bloem
  • 50 g havervlokken
  • 1 eetl. bakpoeder
  • 2 eieren
  • 100 g rietsuiker
  • 150 g boter
  • 1 kopje zure room
  • 200 à 250 g vlierbessen
  • 1 snufje zout
  • citroenzeste (geraspte schil)

Pluk de vlierbessen van de bloemschermen, was ze en laat ze uitlekken.
Klop de eieren los met een beetje zout.
Roer de suiker, zachte boter, zure room en geraspte citroen erdoor.
Meng de gezeefde bloem, bakpoeder en havervlokken en meng dit erdoor.
Meng tot slot voorzichtig de vlierbessen door het beslag en vul de muffinvormpjes voor ongeveer tweederde tot driekwart met het beslag.
Bak de muffins op 175 °C gedurende 25 à 30 minuten.

Bron: kraut &rüben

Terug