Visburgers met een broodje

voor 2 personen

  • 1 bosuitje
  • 1 kleine gekookte aardappel
  • 100 g zalmfilet
  • 100 g gepelde garnalen
  • dille (vers of diepvries)
  • citroensap
  • 1 eetl. bloem
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 4 volkorenbroodjes
  • 4 augurken, zoetzuur

Maak het bosuitje schoon en snijd het in stukken.
Snijd de zalmfilet in stukken.
Pureer de zalm met het bosuitje in de keukenmachine of met een blender grof.
Snijd de aardappel in stukken en voeg ze met de garnalen aan de zalm toe.
Pureer dit met elkaar.
Maak het mengsel op smaak met dille, een beetje citroensap, peper en een beetje zout.
Voeg eventueel een lepel melk toe om het smeuïg te maken.
Vorm er 4 platte burgers van en bestuif ze met wat bloem.
Laat de visburgers afgedekt minimaal een half uur in de koelkast opstijven.
Bak de burgers in de hete margarine in 10 - 12 minuten gaar en bruin.
Beleg de broodjes met plakjes augurk en een visburger.

Menusuggestie
Lekker met een tomaten-radijssalade.

Bron: Voedingscentrum

Terug