Violets rijstomelet met verse kruiden

Violets rijstomelet met verse kruiden

  • 300 à 400 g gare, koude rijst
  • 2 eieren, losgeklopt
  • stuk of 8 gedroogde tomaatjes op olie, fijngesneden
  • handje grof geraspte kaas naar keuze
  • flinke handvol verse groene kruiden naar keus, fijngesneden
  • 3 eetl. olijfolie
  • groene sla + vinaigrette
  • handje zwarte Griekse olijven met pit
  • theelepeltje tijm

Meng de koude rijst met het ei, de gedroogde tomaat, de kaas en de kruiden.
Breng goed op smaak met zout & peper.
Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en doe de rijst erin.
Verspreid hem en druk hem aan tot een gladde bovenkant.
Laat eerst eventjes op wat hoger vuur bakken – zeg 3 minuten – en daarna op laag vuur, nog eens 6 minuten, van begin tot eind afgedekt.
Haal het deksel weg en geef een zijdelings tik tegen het handvat van de pan.
Als het goed is zie je de koek iets draaien, wat betekent dat hij los is.
Laat hem uit de pan op een plat deksel glijden en kiep hem om terug in de pan.
Bak nog eens 4 minuutjes.
Serveer het groene sla met gebakken (!) zwarte olijven; gewoon 4 minuutjes in de droge gril- of koekenpan verhitten en daarna met tijm bestrooien.
Verdeel ze over de sla.

Bron: Violet Roest
Gepubliceerd door: Onno Kleyn

Terug