Venkel-boerenkaastaart

venkel_boerenkaastaart (3K)

  • 5 - 6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • 2 - 3 venkelknollen, in reepjes
  • 30 - 40 g boter
  • 3 eetl. fijngesneden peterselie
  • zout
  • peper
  • 150 g licht belegen boerenkaas, grof geraspt
  • 2-3 eieren
  • 3 dl crème fraîche

Verwarm de oven voor op 225 °C.
Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een cirkel van 30 cm Ø.
Leg het deeg in de vorm.
Prik de deegbodem regelmatig in met een vork en bestrijk de randen en bodem met de losgeklopte eidooier.
Bak de deegbodem ± 15 minuten in het midden van de oven.
Schakel de oven terug naar 200 °C.
Bak de venkel ± 10 minuten op zacht vuur in de boter, laat daarbij zoveel mogelijk vocht verdampen.
Breng op smaak met peterselie, zout & peper en roer er 75 gram boerenkaas door.
Schep dit mengsel op de deegbodem.
Klop de eieren los met de crème fraîche en wat zout & peper.
Schenk het roommengsel op de vulling.
Strooi er 75 gram boerenkaas over en bak de taart nog 15 - 25 minuten in het midden van de oven.

Voor de variatie
Tip: Om de taart wat te verrijken kunt u, voordat u de venkel in de vorm schept, op de voorgebakken bodem wat plakken gerookte zalm leggen.
Ook kunt u in plaats van plakken zalm gekookte achterham gebruiken.

Bron: Groentenfruit Bureau

Terug