Vegasaucijzenbroodjes

Vegasaucijzenbroodjes
Voor zes broodjes

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 175 g seitan (uitgelekt)
  • 1 ui
  • ½ paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 oude witte boterhammen, korsten verwijderd
  • gehaktkruiden
  • kerriepoeder
  • tabasco
  • 2 eieren
  • geraspte kaas

Verwarm je oven voor op 200 °C.
Laat de 6 plakjes bladerdeeg ontdooien.
Maal de seitan fijn in de keukenmachine.
Doe hetzelfde met de ui, paprika en witte boterhammen.
Doe het apart van elkaar en laat de paprika goed uitlekken (even met een lepel het vocht eruit drukken in een zeef werkt prima).
Doe alles bij elkaar in een kom, voeg een geklopt ei toe en knijp er de knoflookteentjes in uit.
Voeg een klein handje geraspte kaas toe, vervolgens het brood en daarna de gehaktkruiden (let op, meestal is een zakje voor 500 gram gehakt, dus voeg steeds kleine beetjes toe en proef).
Tot slot kerriepoeder naar smaak en voor wie houdt van een pittige smaak wat druppels tabasco.
Meng alles goed, goed kneden en blijf alles steeds goed proeven, dan weet je of er nog iets bij moet.
Verdeel het seitanmengsel voor je begint in zes gelijke delen.
Bestrijk elk bladerdeegplakje aan de bovenkant met wat geklopt ei en leg het mengsel in het midden van elk plakje bladerdeeg, als een soort worstje.
Vouw de plakjes dicht en druk het met ei ingestreken randje tegen het broodje, zodat het goed gesloten is.
Vorm er een wat platter broodje van.
Leg met de op bakpapier op de ovenplaat, met de naad naar beneden.
Bestrijk elk broodje met een kwastje met wat eimengsel en strooi er wat maanzaad overheen.
Bak de broodjes in circa 25 minuten gaar.

Bron: Greendelicious, Natascha Boudewijn

Terug