Varkensragoutjes met peultjes

varkensragoutjes (3K)

  • 250 g varkenspoelet
  • 1 ui
  • stukje prei van 10 cm
  • 2 worteltjes
  • 1 laurierblad
  • 5 peperkorrels, gekneusd
  • 1 kruidnagel
  • 100 g peultjes, schoongemaakt
  • 30 g boter
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • ½ eetl. pittige kerriepoeder
  • 30 g tarwebloem
  • 1 dl slagroom
  • 2 bosuitjes, in stukjes
  • 1 ei (L), gesplitst
  • 5 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • grof zeezout
  • peper

Maak de ui, de prei en de worteltjes schoon en snijd ze grof.
Breng ze met het poelet, 7½ dl water, het laurierblad, de peperkorrels, de kruidnagel en zout aan de kook.
Schep het schuim eraf en sudder het vlees in ± 45 minuten gaar.
Neem het uit de pan en snij het in stukjes.
Zeef de bouillon en meet 5 dl af.
Kook de peultjes 5 minuten.
Fruit het sjalotje in de boter.
Bak de kerrie even mee.
Laat de bloem even mee pruttelen.
Voeg de bouillon in scheutjes toe en breng het steeds aan de kook.
Voeg de slagroom en het vlees toe en breng alles aan de kook.
Schep de peultjes en de bosuitjes erdoor en neem de pan van het vuur.
Roer de eidooier, zout & peper erdoor.
Verdeel de ragout over 4 schaaltjes.
Bestrijk de randen van de schaaltjes met losgeklopt eiwit.
Snijd 4 cirkels van 10 cm uit het bladerdeeg en bekleed de bakjes hiermee.
Dek ze af met een rondje bladerdeeg met daarop het initiaal van uw gast.
Bestrijk het deeg met eiwit, strooi er zout op en prik er wat gaatjes in.
Plaats de bakjes 15 minuten in de oven.

Tip
Serveer de ragout met zelfgemaakte kaasstengels die u meebakt in de oven.

Bron: Vlees.nl

Terug