Vanille muesli met amandel

Vanille muesli met amandel

  • 400 g havermout
  • 100 g amandelen, grof gehakt
  • 50 g zonnebloempitten
  • 30 g lijnzaad
  • 1 theel. kaneel
  • snuf zout
  • 15 cl agavesiroop
  • 5 cl honing
  • 12 cl gesmolten kokosolie
  • 2 eetl. vanilleextract

Verwarm de oven voor op 150 ┬░C en bedek een grote bakplaat met bakpapier.
Meng in een grote kom de havermout, amandelen, zonnebloempitten, lijnzaad, kaneel en het zout door elkaar.
Roer in een kleinere kom de agavesiroop, honing, kokosolie en vanille extract goed door elkaar en voeg bij de droge ingredi├źnten.
Schep zorgvuldig om zodat alles goed is gemengd.
Stort de muesli op de bakplaat en verdeel gelijkmatig.
Schuif de bakplaat in de oven en laat in ca. 15 minuten goudbruin roosteren.
Schep halverwege een keer om en let op dat de muesli niet verbrandt.
Laat de muesli afkoelen.
De muesli wordt knapperig wanneer het afkoelt.
Bewaar de muesli in een luchtdichte pot buiten de koelkast.

Bron: Love my food

Terug