Gevulde ui met Brugge broodje Aperokaas

ui_bruggebroodje (2K)

  • 150 g Brugge broodje Aperokaas
  • 15 g broodkruim
  • 1 ei
  • 150 g filet américain
  • 150 g kalfsgehakt
  • 4 uien van elk +/- 250 g
  • peper en zout
  • 25 g boter

Pel en hol de uien uit.
Houd de hoedjes apart.
Snijd de Brugge Aperokaas zeer fijn.
Snijd ongeveer ⅓ van de uien fijn en meng deze in een ruime kom met het ei, de américain, het gehakt, de Aperokaas, het broodkruim en peper en zout.
Vul de uien met dit mengsel en zonder de hoedjes in een gesloten ovenschaal met 25 g boter.
Laat 30 minuten bakken bij 200 °C en dan nog eens 15 minuten in de oven bij 200 °C zonder deksel en met de hoedjes erop.

Bron: Kaasrecepten
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug