Turkse yoghurtdip met courgette en wortel

Havuclu kabakli meze

Turkse yoghurtdip met courgette en wortel

voor 2 personen

  • 1 middelgrote wortel
  • 1 kleine courgette
  • 4 takjes dille
  • 1 eetl. walnoten
  • 1 theel. olijfolie
  • 250 g Turkse/Griekse yoghurt, 0% vet

Was de wortel en courgette en rasp ze fijn.
Was de dille en snijd het fijn.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
Verwarm de olie in de pan en bak de groente totdat het meeste vocht is verdampt.
Doe de groente op een bord en laat het afkoelen.
Hak de walnoten fijn.
Meng de groente met de yoghurt en de dille.
Versier de dip met de walnoten en serveer met bruin of volkoren Turks brood (Pide).

Tip van Emine:
"Deze dip maak je met dikke yoghurt voor het beste resultaat. Laat je 'm rusten in de koelkast dan wordt de smaak alleen maar beter."

Walnotenen over?

Bron: Emine Taskiran, docent Voeding aan de Haagse Hogeschool
Gepubliceerd door: Voedingscentrum

Terug