Turkse hamburgers met yoghurtsaus

Turkse hamburgers met yoghurtsaus

  • 400 g rundergehakt
  • 4 eetl. pijnboompitten
  • ½ eetl. ketoembar, gemalen koriander
  • ½ eetl. jintan, gemalen komijn
  • 6 eetl. paneermeel, met kruiden
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 cl yoghurt, Turkse roomyoghurt
  • 3 eetl. koriander, verse, fijngehakt
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • snufje zout
  • snufje peper

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
Meng het gehakt met de koriander, de komijn, het paneermeel en het ei.
Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm er platte cirkels van.
Verdeel de pijnboompitten over het midden van de gehaktcirkels, vouw het gehakt eromheen en vorm er vervolgens mooie hamburgers van.
Pel de knoflook en pers de teentjes boven de yoghurt uit.
Voeg het korianderblad en zout en peper naar smaak toe en zet de saus tot gebruik in de koelkast.
Bestrijk de hamburgers met de olie en rooster ze op het rooster boven een gloeiende barbecue aan beide kanten bruin en in ± 8 minuten gaar.
Serveer de burgers met de knoflooksaus.

Lekker met Turks brood (pide) en een gemengde salade van ijsbergsla, zwarte olijven, komkommer en tomaat.

Tip
Vervang de pijnboompitten eens door grof gehakte geroosterde blanke amandelen en voeg aan de knoflookyoghurt een snufje koriander en komijn toe.

Bron: Vlees.nl

Terug