Tuinbonendip - I

tuinbonendip (3K)

  • 500 g tuinbonen in de dop
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 eetl. fijngehakte basilicum en/of munt
  • 3 eetl. olijfolie, extra vierge
  • 2 eetl. geraspte oude geitenkaas
  • sap van 1 citroen

Dop de tuinbonen door de peulen open te breken en met je duim de groene boontjes eruit te rissen.
Pureer ze met de knoflook en kruiden in een keukenmachine tot een grove massa.
Meng de olijfolie en geraspte kaas erdoor.
Breng de dip op smaak met citroensap, zout en versgemalen peper.
Serveer met knoflookcrostini of knapperig zuurdesembrood.

Bron: Bert Allers
Gepubliceerd door: Kook Jij


Tuinbonendip - II

paprikadip (3K)

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 klein potje tuinbonen
  • 4 blaadjes munt
  • citroensap

Maak het sjalotje en de knoflook schoon en snijd het klein.
Fruit de sjalot en de knoflook in de olie zacht.
Laat de tuinbonen uitlekken.
Pureer de tuinbonen met de sjalot, de knoflook en de munt met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
Maak de puree op smaak met peper, een beetje zout en wat citroensap.
Voeg 1 - 2 eetlepels water toe om de puree wat smeuïg te maken.
Geef er in repen gesneden groente zoals winterwortel, bleekselderij en paprika bij.
Ook lekker met stukken (Turks) brood, pepers en olijven.

Menusuggestie
Lekker met een paprikadip.

Bron: Voedingscentrum

Terug