Dikke tostis met gesmolten Brie en uitgebakken spek

tostis_brie_spek (2K)

  • 8 dikke sneden witbrood (zelf snijden!) besmeerd met boter
  • 8 flinke plakken Brie
  • 1 handje grof gehakte walnoten
  • 24 plakken bacon of ontbijtspek
  • versgehakte kruiden (bieslook, peterselie, tijm en koriander)
  • versgemalen peper en zout

Bak het spek licht uit in een hapjespan en leg ze daarna op keukenpapier.
Bak daarna de sneden witbrood aan n zijde in het bakvet en leg ze vervolgens met de gebakken kant naar boven op een snijplank.
Leg de Brie op het brood en kruid het met versgemalen peper en zout.
Strooi de walnoten erover en beleg de boterhammen als laatste met de uitgebakken spek.
Plaats de boterhammen met de ongebakken zijde terug in de hapjespan en zet deze op matig vuur.
Sluit de pan af met een glazen deksel of zet de tosti onder de gril van de oven.
Laat het zachtjes bakken tot de Brie is gesmolten.
Bestrooi de tostis nu met de verse kruiden en eet de tostis direct op.

Wijnadvies
Vinaral, Crianza, Spanje

Succestip
Gebruik in plaats van Brie bijv. Gorgonzola of Magor.

Bron: Spar Succes recepten

Terug