Tortilla de patatas

Spaanse aardappelomelet

Tortilla de patatas, Spaanse aardappelomelet

voor 4 - 6 personen

  • 500 g aardappels
  • 2 uien
  • 8 eieren
  • 3 eetl. gehakte peterselie
  • handje geraspte kaas
  • ½ theel. knoflookpoeder
  • olijfolie

Schil en was de aardappels en snijd ze in dunne plakjes van ca. 2 à 3 mm dik.
Snijd de uien in halve ringen.
Verhit een laagje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de plakjes aardappel en de ui tot de ui bruin begint te worden en de aardappel zacht wordt.
Neem van het vuur en laat even afkoelen.
Kluts intussen de eieren met de peterselie, geraspte kaas en knoflookpoeder.
Breng op smaak met flink wat zout & peper.
Voeg het aardappel-ui mengsel toe aan het ei en meng even door elkaar.
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en doe het ei-mengsel in de pan.
Laat op laag vuur bakken tot de bovenkant gestold is, ca. 10 - 12 minuten.
Draai de omelet met behulp van een bord om en laat weer terug in de pan glijden.
Bak nog ca. 5 minuten tot de tortilla gaar is.
Laat de tortilla iets afkoelen voor je hem aansnijdt.

Bron: LoveMyFood

Terug