Paté di Tonno, Tonijnpaté

tonijnpate (2K)
voor 6 personen
  • 150 g ongezouten boter
  • 1 grote ui, gehakt
  • 1 grote sjalot, gehakt
  • 400 g tonijn in olie uit blik
  • 1 blad laurier
  • 2 sprietjes verse dragon, fijngehakt
  • 10 ansjovissen, fijngehakt
  • ½ kop Oloroso sherry
  • versgemalen zwarte peper

Verhit ongeveer 50 gram boter en laat de ui en sjalot hierin zacht en glazig worden.
Voeg de kruiden en de ansjovis toe.
Voeg na enkele minuten de sherry toe en laat hem verdampen.
Voeg dan de resterende in klontjes gesneden boter toe en laat langzaam smelten, zonder te laten bruisen.
Verwijder het laurierblad en doe de uitgelekte tonijn en het botermengsel in de keukenmachine.
Laat de machine draaien (ongeveer 5 - 10 minuten) tot het mengsel een hele bleke kleur krijgt.
Breng indien nodig op smaak met peper.
Stort het mengsel in een kom en laat het in de koelkast opstijven.

Opmerking
Voeg 1 - 2 grote gekookte en gestampte aardappelen toe om de paté langer houdbaar of de smaak lichter te maken.

Bron: Manuela Darling-Gansser
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug