Tomatenstokjes

Tomatenstokjes

  • 1 bol buratta, of romige buffelmozzarella
  • 2 eetl. extra vierge olijfolie
  • verse basilicum
  • zout & peper naar smaak
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 theel. Worcestershiresaus

Meng de Worcestershiresaus met de gedroogde oregano, olijfolie, zout en peper door elkaar voor de marinade.
Snijd de knoflook fijn en meng dit door de marinade heen.
Voeg hieraan de losgemaakte trostomaatjes toe en zorg dat ze allemaal een laagje marinade over zich heen hebben.
Rijg de tomaten op stokjes.
Gebruik je houten stokjes?
Week deze dan eerst in water.
Leg de sateetjes op de barbecue en rooster ze 2 minuten per kant of totdat ze mooie grillstrepen hebben.
Dit hangt af van de temperatuur van de barbecue.
Snijd de burrata open en besprenkel deze met wat extra vierge olijfolie en bestrooi het met zout en peper.
Leg wat blaadjes basilicum op en om de burrata en serveer de stokjes ernaast.

Bron: Verse oogst

Terug