Gevulde tomaten met quinoa

Gevulde tomaten met quinoa

  • 4 grote tomaten
  • 120 g quinoa
  • 75 g feta
  • 2 tenen knoflook
  • 125 champignons
  • 1 ui
  • verse peterselie
  • olie om te bakken
  • peper & zout
  • snuf paprikapoeder

Verwarm de oven op 200 °C.
Kook de quinoa volgens de verpakking gaar.
Snijd de champignons, knoflook en ui fijn en fruit aan in een koekenpan met een beetje olie.
Breng het mengsel op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
Giet de quinoa af en roer door de gebakken champignons.
Kruimel de feta er bij en voeg de fijngehakte peterselie toe.

Gevulde tomaten met quinoa
Gevulde tomaten met quinoa
Gevulde tomaten met quinoa
Gevulde tomaten met quinoa

Snijd het bovenste gedeelte van de tomaten en bewaar deze kapjes.
Hol de tomaten uit.
Vul ze met het quinoa mengsel en leg de kapjes er weer op.
Zet de tomaten ca. 20 minuten in de oven.

Bron: Leuke recepten

Terug