Tofuburgers

Tofuburgers

  • 3 eieren
  • 3 eetl. chilisaus
  • 200 g tofu basilico, in hele kleine blokjes
  • 2 theel. arrowroot
  • 3 eetl. verse basilicum, gehakt
  • 1 bosui + extra voor erover, in dunne ringen
  • zout
  • ca. 200 g pasta, in kleine stukjes
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. gedroogde tomaatjes
  • handvol rucola
  • 3 eetl. limoensap
  • 3 eetl. mayonaise
  • bakringen of koekjesuitsteekringen

Klop de eieren los met de chilisaus.
Meng de tofu, arrowroot, basilicum, bosui en een snufje zout erdoor, en vervolgens de pasta, kappertjes en de olijven.
Verhit de olie in een koekenpan en leg er 2 of 4 ringen in (bakringen / koekjesuitsteekringen).
Vul ze tot de helft met het tofumengsel.
Bak tot de burgers goudbruin zijn.
Haal ze uit de pan (houd warm) en herhaal met de rest van het mengsel.
Garneer de burgers met bosui, gedroogde tomatenreepjes en rucola.
Serveer met een sausje van limoensap vermengd met mayonaise.

Bron: Lekker-weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug