Tijgerpistolet met zelfgemaakte hamburger en appel-waterkerssalade

Tijgerpistolet met zelfgemaakte hamburger en appel-waterkerssalade

  • 4 tijgerpistolets
  • 500 g gemalen rundvlees
  • 2 gesnipperde pijpajuintjes
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 1 ei
  • 1 eetl. broodkruim of paneermeel
  • 1 fris zure appel, bv. Jonagold
  • bosje grove waterkers
  • 1 partje citroen
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
  • cayennepeper
  • kaneelpoeder

Meng het ei, de pijpajuin, look en broodkruim onder het vlees en breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder, cayennepeper en een snijfje kaneelpoeder.
Verdeel het mengsel in 4 gelijke porties en maak er hamburgers van.
Bak de burgers langs beide kanten goudbruin (ongeveer 5 minuten per zijde).
Boen de appel schoon en snijd hem in fijne reepjes.
Druppel er een beetje citroensap over en meng de appel onder de waterkers.
Leg de hamburgers tussen de tijgerpistolets, leg er flink wat sla op en serveer.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug