Thee- en appelgelei

thee_appelgelei (2K)

  • 1 k g appelen
  • 800 g kristalsuiker
  • sap van 1 citroen
  • 25 g Ceylon- of Earl Grey-thee
  • 1,2 l water
  • 4 à 6 potjes

Spoel de appelen en snij ze ongeschild in kwarten.
Leg ze in 1 liter kokend water en laat 30 minuten zachtjes koken, tot ze goed gaar zijn.
Leg kaasdoek in een zeef.
Giet de appelen en kookvocht erin en vang het vocht op in een kom.
Druk de appelen heel goed uit.
Zeef het citroensap.
Breng 20 cl water aan de kook en laat hierin de thee 3 minuten trekken.
Giet door een zeef.
Breng het gezeefde appelsap, het citroensap en de suiker in een hoge pan aan de kook.
Voeg na 5 minuten de thee toe en laat nog eens 5 minuten koken.
Giet in potjes en sluit goed af.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug