Pikante terrine van tofu

Pikante terrine van tofu

vegetarisch

  • 800 g tofu naturel
  • 1 theel. zout
  • 1 eetl. instant groentebouillon
  • 7½ cl plantaardige olie
  • citroensap
  • 1 snuifje peper
  • 2 verse rode chilipepers
  • 3 lente-uitjes
  • 1 snuifje versgeraspte nootmuskaat

Wikkel de tofu in keukenpapier en dep droog.
Snijd de tofu klein en pureer samen met zout en groentebouillon fijn met een staafmixer.
Voeg geleidelijk olie en citroensap toe, tot je een gladde homogene massa krijgt.
Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
Haal de zaadjes uit de chili’s en snijd ze in kleine blokjes.
Snijd de lente-uitjes in fijne ringen.
Voeg beide toe aan de tofu.
Bekleed een bakvorm 1ooo ml met vershoudfolie en laat wat van de folie over de rand hangen.
Vul de vorm met het tofu mengsel, strijk glad en dek af met de overhangende folie.
Zet de bakvorm in een waterbad, zodat de helft van de bakvorm onder water staat en zet dit waterbad in de oven.
Verwarm de oven voor op 130 °C.
Laat de terrine gedurende 40 - 50 minuten in het waterbad garen, haal uit de oven en laat 5 minuten rusten.
Open de folie en stort de terrine op een schaal.
Snijd voorzichtig in porties en serveer met salade of andere bijgerechten.

Tip
Deze terrine is ook koud lekker met kruidenvinaigrette of met tofuremoulade. Gekoeld kan je de terrine ongeveer drie dagen bewaren.

Bron: Taifun

Terug