Gevulde taco's met salsa

voor 2 personen

  • 2 tomaten
  • 1 jalapenopeper (potje)
  • 1 bosuitje
  • citroensap
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode gegrilde paprika (pot)
  • 1 blikje rode nierbonen
  • 1 eetl. olie
  • 1 - 1½ eetl. taco seasoning mix (zakje,netto 35 g)
  • 4 tacoschelpen
  • 2 eetl. zure room
  • 50 g geraspte belegen 30+ kaas

Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Snijd de peper heel fijn.
Was het bosuitje en snijd hem in smalle ringen.
Maak een pittige salsa van de tomaat, de peper, de uienringen en wat citroensap.
Warm de oven voor op 175 °C.
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze klein.
Snijd de paprika in stukjes.
Laat de bonen uitlekken.
Fruit de ui en de knoflook in de olie.
Voeg de bonen toe met de stukjes paprika, de kruidenmix en ½ dl water.
Laat dit 5 minuten zacht smoren.
Hang de tacoschelpen aan het rooster van de oven en laat ze in 5 minuten heet worden.
Vul de tacoschelpen met het bonenmengsel en verdeel de zure room en de kaas er over.
Geef de salsa er bij.

Menusuggestie
Lekker met een tomaten- of gemengde salade.

Bron: Voedingscentrum

Terug