Stokbrood met Indiase kip

Stokbrood met Indiase kip

voor 2 personen

  • 2 bosuitjes
  • slabladen
  • 1 komkommer
  • 1 tomaat
  • 150 g kipfilet
  • 1 eetl. olie
  • 1 à 2 eetl. tandoorikruiden zonder zout
  • 1 klein volkoren stokbrood
  • 5 eetl. halfvolle yoghurt
  • gemberpoeder
  • peper
  • gemalen koriander

Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
Was de slabladen en laat ze goed uitlekken.
Was de komkommer en de tomaat.
Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
Verwarm de olie en bak hierin de kip met de tandoorikruiden in 5 minuten gaar en bruin.
Bak de laatste minuut de ringetjes ui mee.
Snijd het stokbrood in tweeën en snijd de stukken overlangs door.
Meng 3 eetlepels van de yoghurt met wat gemberpoeder en peper en bestrijk de stukken brood hiermee dun.
Beleg de onderste helften van het brood met slabladen, plakken komkommer en plakken tomaat.
Rasp de rest van de komkommer grof en meng er de rest van de yoghurt door.
Maak dit op smaak met wat koriander en peper.
Verdeel de kip over de twee stukken stokbrood en leg de bovenste helften brood er weer op.
Geef de komkommersalade erbij.

Sla over?

Bron: Voedingscentrum

Terug