Krokante spruitjes met yoghurtdip

Krokante spruitjes met yoghurtdip

  • 1 kg spruitjes
  • 160 g fijngeraspte Parmezaan
  • 70 g broodkruim
  • 1 citroen
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. citroensap
  • peper & zout
    • voor de yoghurtdip
  • 140 g Griekse yoghurt
  • handvol verse groene kruiden, platte peterselie, bieslook . . .
  • snufje cayennepeper
  • snufje zeezout

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Kook de spruitjes beetgaar in kokend water.
Doe in een diep bord: de kaas, de broodkruimels, de zeste van ½ citroen, peper en zout en meng.
Doe in een andere kom de olijfolie en het sap van ½ citroen.
Voeg de spruitjes toe, kruid ze bij met peper en zout en meng goed.
Rol de spruitjes één voor één door de Parmezaanmengeling en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak ze 5 minuten in de oven met grill.
Keer halverwege om.
Maak intussen de yoghurtdip: meng de olijfolie, Griekse yoghurt en de fijngehakte bladpeterselie.
Hak de bieslook fijn, pers het teentje knoflook en meng dit onder de yoghurtdip.
Breng op smaak met zeezout, cayennepeper en wat zeste van citroen.
Dien de spruitjes warm op met de yoghurtdip.

Bron: Sandra Bekkari
Gepubliceerd door: VTM koken

Terug