Spinaziequiche

Spinaziequiche

  • 1 kg (wilde) spinazie of 500 g ontdooide diepvries bladspinazie
  • 1 ui
  • 1 eetl. kokosvet
  • 20 cl kokosmelk
  • 4 eieren
  • ¼ theel. nootmuskaat
  • 100 g feta
  • 25 g geraspte oude geitenkaas
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper naar smaak

Ui in halve ringen snijden en laten garen in het kokosvet.
Wilde spinazie wassen en laten uitlekken in vergiet, of ontdooide spinazie laten uitlekken in vergiet.
Vet bakblik of ovenschaal in met kokosvet of olijfolie extra vierge.
Roer wat zout, peper en de helft van de nootmuskaat door de spinazie.
Leg spinazie in bakblik, verdeel daarboven de uien en vervolgens de verkruimelde feta.
Klop eieren met kokosmelk, zout en nootmuskaat op, en giet over spinazie mengsel.
De quiche 30 minuten afbakken in voorverwarmde oven van 180 ºc.
Na 25 minuten even uit de oven om kaas erover te strooien.
Nog 5 minuten in de oven.

Bron: Eatzo

Terug