Mini spinazie pannenkoekjes

Mini spinazie pannenkoekjes

  • 150 g gehakte spinazie (diepvries)
  • 1 ei
  • 35 cl karnemelk
  • 200 g bloem
  • 1 theel. bakpoeder
  • ½ theel. baking soda (zuiveringszout)
  • 1 eetl. olie
  • peper & zout (naar smaak)
    • topping
  • hüttenkäse
  • rode ui (in ringen)
  • gerookte zalm

Laat de spinazie goed ontdooien en duw al het vocht uit de spinazie, deze moet zo droog mogelijk zijn.
Hierna kan de spinazie in de blender samen met de karnemelk, het ei en een eetlepel olie.
Meng dit goed.
Voeg dan de bloem, het bakpoeder en de baking soda toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Blend alle ingrediënten nu met elkaar in de blender.
Het beslag is nu klaar!

Mini spinazie pannenkoekjes - 1
 Mini spinazie pannenkoekjes - 2
 Mini spinazie pannenkoekjes - 3

Voeg een klontje boter toe in de pan en bak 2 tot 3 pannenkoekjes per keer, afhankelijk van de grootte van de pan.
Vervang tussendoor de boter.
Maak een mooie stapel van de pannenkoekjes en garneer deze met gerookte zalm, rode ui en Hüttenkäse.

Bron: Jaimy van Dyke
Gepubliceerd door: Leuke Recepten

Terug