Juicy smashburger met cheddar

Juicy smashburger met cheddar

  • 560 g rundergehakt met 20% vet
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 8 plakken cheddar
  • 2 rode uien
  • (zee)zout
  • peper
  • 2 vleestomaten
  • 4 blaadjes kropsla
  • 2 eetl. mayonaise
  • 1 eetl. olijfolie met truffelaroma
  • 1 eetl. ketchup
  • 1 theel. gerookte paprikapoeder

Meng de mayonaise, olijfolie met truffelaroma, ketchup en de gerookte paprikapoeder.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Laat de (gietijzeren) pan goed heet worden (middel hoog tot hoge temperatuur).
Besmeer ondertussen de broodjes met de hamburgersaus, beleg ze met de sla, rode ui en tomaat.
Vorm van het gehakt 8 losse balletjes.
Leg 2 balletjes rundergehakt in de pan.
Leg hier op het bakpapier en druk ze plat met de spatel of paletmes plat tot een halve centimeter dikte.
Als de randen van de burgers bruin zijn deze omkeren.
Bestrooi ze met zout en peper.
Leg de plak cheddar op de burger en laat dit smelten.
Stapel 2 burgers op elk broodje.
Giet wat saus op de burger en bedek het met de bovenkant van het broodje.

Lekker met krokant gebakken aardappelwedges.

Bron: Vlees.nl

Terug