Saucijzenbroodje

  • 6 velletjes bladerdeeg
  • 100 g rundertartaar
  • 150 g lamsgehakt
    (eigenlijk was ik opzoek naar kalfsgehakt maar goed)
  • zout
  • peper
  • cayennepeper
  • knoflook
  • vers gesneden kruiden
  • 1½ beschuit
    (of 30 a 40 g paneermeel)
  • 1 ei

Meng het gehakt, met de (cayenne) peper, zout, knoflook en de verse kruiden.
Flink kruiden die boel.
Daarna kluts je het ei en gooi je de helft (iets meer of iets minder) erbij.
Opnieuw kneden en dan verkruimel je de beschuiten (eventueel de paneermeel) er doorheen tot dat je een niet te natte maar ietwat klevende massa krijgt.
Ondertussen heb je de velletjes bladerdeed uit het pakje gehaald en leg je op elk over de lengte een uitgerold "worstje" gehakt.
Plak ze dicht aan een kant met wat water (en plak ze niet te stevig dicht) en eroverheen komt de rest van het ei wat je nog over hebt.
Lekker met wat sesamzaadjes er op.
Ongeveer 20 à 25 in een voorverwarmde oven op 225 °C.

Bij de bakker wordt vaak halfomhalf gehakt gebruikt.
Ik hou daar niet zo van, maar ik gok dat je het lamsgehakt met halfomhalf kan vervangen.
Met alleen rundergehakt krijg je een te droog resultaat.

Judith

Terug