Saté vega

Saté vega

voor 2 personen

  • 12 witte asperges
  • verse basilicum
  • citroen
  • 250 g halloumi, Cypriotische geitenkaas
  • chilivlokken
  • olijfolie
  • peper & zout

Snijd de asperges in stukken van ongeveer 6 cm en verwijder de houtige onderkant als dit nodig is.
Snijd de halloumi in vergelijkbare stukken qua grootte.
Kook de asperges zo'n 7 minuten en giet ze af.
Laat ze drogen op keukenpapier.
Verdeel de stukken asperge en halloumi op een satéprikker en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout.
Verhit de grill(pan) en grill de prikkers op hoog vuur, zo'n 3 tot 4 minuten per kant.
Serveer de aspergesateetjes met (extra vierge) olijfolie, citroensap en bestrooi met chilivlokken en verse basilicumblaadjes.

Witte asperges over?

Bron: Verse oogst

Terug