Sardijnse flitslasagne met tomaat en munt

Sardijnse flitslasagne met tomaat en munt

  • 4 Libanese platbroden
  • 1 teen knoflook, geplet
  • olijfolie extra vergine
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 bollen mozzarella, in plakken
  • grof geraspte pecorino of Parmezaan
  • handje verse munt, kleingesneden

Zet de oven aan op 150 °C.
Trek de Libanese broden uit elkaar - ze zijn op de randen na dubbel.
Schik stukken brood in de oven, half overlappend of anderszins, om het knapperig te maken.
Fruit de knoflook in olie, voeg de tomaten toe, druk stuk en pruttel onafgedekt tot saus in 10 minuten.
Voeg zout toe.
Voer de ovengrill op tot 200 °C.
Schik een stuk brood op elk bord, doe er in het midden wat saus op, dan weer een vel brood en wat saus.
Verdeel de mozzarella erover.
Zet de borden dicht onder de gril tot de mozzarella smelt.
Bestrooi met geraspte pecorino, munt en sliert er extra olijfolie over.

Bron: Onno Kleyn

Terug